Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wat is NUNC8?

NUNC8 is een webshop met mooie producten die toch nét anders zijn. Het overgrote deel van de producten dat NUNC8 aanbiedt is met liefde en aandacht handgemaakt. Ik vind het belangrijk dat er een verhaal schuilt achter elk product. Ik ben begonnen met NUNC8 omdat ik zelf het overzicht kwijt raakte. Wat zit er nou precies in de verzorgingsproducten die ik in de supermarkt koop? Hoe eerlijk zijn deze en wat voor invloed heeft het eigenlijk op het milieu? En zijn ze ook écht goed voor je huid? Ik wist hier het antwoord niet meer op.

Wie ben ik? 

Hoi lieve iedereen! Bij deze een voorstel rondje, zodat jullie een beeld hebben bij de persoon die de pakketjes inpakt, kaartjes schrijft, emails, whatsappjes, chats, telefoontjes en berichten beantwoord. Multifunctioneel werkpaard achter NUNC8 dus. Ik ben Gwendolyn (in het kort Gwen), 29 jaar oud en groot dierenliefhebster. Ik woon met mijn man, dochter, hond, twee katten, vier kippen en twee varkens in Esch. Dingen die me echt blij maken zijn mijn familie, vrienden, voedsel, bos wandelingen met mijn hond, dochter en man, kerstmis, wijntjes, het snijden van zeep, en nog veel meer waar ik nu even niet op kan komen. Ik ben een creatieve geest en ben altijd wel bezig. Mijn favoriete genre films, series en boeken zijn toch wel sci-fi en fantasy en je kan mij midden in de nacht wakker maken voor Rittersport pure chocolade met marsepein. Ook ben meestal standaard 5 á 10 minuten te laat op mijn afspraken.

Gwendolyn Gielis

Ik ben met NUNC8 begonnen omdat ik in de loop der jaren merkte dat mijn lichaam steeds heftiger begon te reageren op producten die ik uit de winkel kocht. Ik dacht dat ik er goed aan deed door producten aan te schaffen van bekende merken maar langzamerhand kreeg ik steeds dunner wordend haar en een ontzettend kriebelende (hoofd)huid. Nadat ik me meer ben gaan verdiepen in de ingrediënten die in deze producten zitten, ben ik best wel erg geschrokken. Ik ging er namelijk vanuit dat ik een goed product kocht omdat er een bekend merk op stond en ik een hogere prijs betaalde. Want hoe hoger de prijs, hoe beter het product, toch? Toen ik eenmaal op zoek ging naar vervangende producten op natuurlijke basis, kwam ik er achter dat de prijzen hoger lagen dan de 'bekende' merken uit de supermarkt. Dit kan anders dacht ik, het moet toch mogelijk zijn om producten te vinden die goed voor jou en je portemonnee zijn? En voila! NUNC8 was geboren.

In mijn zoektocht naar natuurlijke producten ben ik ook altijd op zoek naar groene alternatieven en het gebruik van zo min mogelijk plastic. Zodat wanneer je de bewuste keuze maakt om plasticvrije producten aan te schaffen, je pakketje ook (zo ver mogelijk) plastic vrij is. Ook hergebruik ik verpakkingen van leveranciers, zoals dozen en inpak materiaal. Ik merk dat dit wel vaak in botsing met elkaar komt, aangezien niet alles wat ik binnen krijg plasticvrij is (denk bijvoorbeeld aan piepschuim opvulmateriaal), maar ik het dan ook zonde vind dat het gelijk in de prullenbak beland. Ook ik ben dus nog opzoek naar de gulden middenweg in de wereld van no-waste en zo min mogelijk plastic. Nadat ik contact heb gehad met een aantal van mijn grootste leveranciers, houden zij hier nu gelukkig rekening mee waardoor ik het gebruik van plastic flink heb terug kunnen dringen. 

Wat betekent NUNC8?

Na maanden lang beraden en hersen kraken zijn wij (met dank aan mijn lieve schoonzusje Hilde) op de naam NUNC8 gekomen, maar wat betekent het nu eigenlijk? NUNC is latijn voor nu en de 8 is niet alleen een cijfer, maar ook een infinity teken. Letterlijk staat er dus; nu en altijd. Ik vond dit wel toepasselijk voor mijn droom die ik altijd al heb willen waarmaken maar nu toch echt de stap heb gezet. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.