Wat zijn birthstones?

Wat zijn birthstones?

[   O B S I D I A A N;   j a n u a r i   ] 
Als je merkt dat je wordt aangetrokken door de kristalsteen Obsidiaan en zijn intense, mysterieuze vibes, kan dit een teken zijn dat je een diepe psychische reiniging nodig hebt. Bekend als de 'psychische stofzuiger', is het Obsidian-kristal je spirituele schoonmaakservice, die hard werkt om het emotionele wrak en het puin uit het verleden op te ruimen. Een lijfwacht voor jouw ziel, Obsidiaan beschermt jou ook tegen schaduweigenschappen; verslaving, angst en woede. Door te fungeren als een spiegel voor jouw innerlijke zelf.
Vandaar ook de stamwoorden 'Inzicht'  en 'Reinheid'. 
Klik hier voor de ketting

[   J A D E;   f e b r u a r i   ] 
Jade geeft je de wijsheid en de kracht om zelfopgelegde beperkingen te kunnen herkennen en vervolgens actie te ondernemen om deze los te laten. Over het algemeen bevorderen alle kristallen de harmonie tussen lichaam en geest, echter is het Jade kristal een superster in de wereld van kristalgenezing. Ben jij opzoek naar meer welvaart en overvloed in je leven, dan is Jade de ultieme geluksbrenger.
Kijk maar naar de oude Chinese beschavingen, welke Jade tot standbeelden hebben gesneden en deze hebben verwerkt in maskers en sieraden. Iets wat vandaag de dag nog steeds te zien is. Jade beelden van draken werden ook gebruikt om de graven van keizers te versieren. In Nieuw-Zeeland werdt de lokale Jade beschouwd als een steen van kracht in Maori tradities. In het stenen tijdperk vielen Viking indringers dorpen binnen met bijlen en andere wapens gemaakt met de opvallende edelsteen.
Vandaar ook de stamwoorden 'Bescherming'  en 'Geluk'.
Klik hier voor de ketting

[   A Q U A M A R I J N;   m a a r t   ]
"Aqua" is het Latijnse woord voor water en "marine" betekent "van de zee''. Aquamarijn heeft een verbluffende, doorschijnende turquoise kleur, waardoor het een populaire steen is om op te verwerken in het ontwerp van sieraden. Door de verbinding met de zee, werkt dit genezende kristal om het waterelement in ons lichaam schoon te maken en te reinigen, wat cruciaal is voor gezondheid en welzijn. Vooral omdat we voor 70% uit water bestaan. Aquamarine verwijderd emotionele toxiciteit en moedigt gevoelens van innerlijke vrede aan.
Aquamarine maakt gebruik van de natuurlijke rustgevende oceaan geest en vangt de levendige helende krachten van de oude, leven gevende wateren van de aarde. Het is beter bekend in de oude folklore als de schat van zeemeerminnen. De Aquamarine steen is een genezende edelstenen omdat het ons helpt in verbinding te komen met het water, de oorsprong van het leven op deze planeet. Vindt kalmte in de genezende kracht en rust in het eeuwig kabbelende water.
Vandaar de stamwoorden; 'Moed' en 'Kalmte'.
Klik hier voor de ketting

[   R O Z E N K W A R T S;   a p r i l   ]
Rozenkwarts wordt al eeuwenlang gebruikt in liefdesrituelen en ceremoniën en blijft de steen van de hopeloze romanticus. Dit kristal is een lid van de kwartsfamilie en bestaat uit siliciumdioxide. De meest voorkomende bronnen voor rozenkwarts zijn in Brazilië, Madagaskar, India en Zuid-Afrika. De oude beschavingen van Rome en Assyrië waren de eersten die dit kristal gebruikten als een kraal in rozenkwarts sieraden. Het gebruik ervan in talismannen was echter meer symbolisch. Rozenkwarts talisman werden gebruikt om aan te geven dat er een deal was bereikt. De Egyptenaren geloven ook dat de steen rimpels en de gevolgen van veroudering kan voorkomen. Griekse en Romeinse mythen waren de eersten die het symbool van liefde aan de betekenis van de rozenkwarts bevestigden. 
Hoewel het wordt beschouwd als de steen van de liefde, is het niet alleen de romantiek die met kwartskristallen wordt belichaamd. De betekenis van de rozenkwartssteen is er een van onvoorwaardelijke liefde. Rozenkwarts helende eigenschappen zullen jou doordrenken met de wijsheid om jouw verbinding met je partner te verdiepen. Op dezelfde manier leveren de eigenschappen van rozenkwarts zachte energie die je helpt bij het herkennen van je eigen behoefte aan mededogen. Hiermee kan je zien dat je vergeving en begrip van jezelf verdient. Geassocieerd met het element water, zijn de helende eigenschappen van kwarts van nature natuurlijk vloeibaar. Ze wissen giftige energieën en emoties die je in jezelf hebt opgesloten.
Vandaar de stamwoorden; 'Energie' en 'Bedachtzaamheid'.
Klik hier voor de ketting

[    G R O E N    A G A A T;   m e i   ]
Hoewel de kleur van agaat varieert afhankelijk van het type, kan deze populaire steen, die lang geleden al werd opgemerkt vanwege zijn schoonheid, worden onderscheiden door de kenmerkende lijnen en doorschijnende glans.  Agaten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder roze, rood, bruin, wit, paars, zwart, grijs, groen en geel. Agaten zijn over de hele wereld te vinden in plaatsen zoals Brazilië, Egypte, Nepal, Duitsland, India, Italië, Mexico en de VS. Agaat krijgt zijn naam van de plaats waar het voor het eerst is ontdekt; het oude Sicilië. De filosoof Theophrastus vond een agaatsteen tijdens het wandelen langs de oever van de rivier de Achates. De betekenis van Agaat verschilt van beschaving tot beschaving. Oude islamitische culturen geloofden dat agaat het boze oog en de tragedies kon afweren. Evenzo geloofden de Babyloniërs dat agaat kon worden gebruikt om kwade energie te verdrijven. De oude Egyptenaren geloofden echter  dat agaat zoveel dingen aanduidde als bescherming gaf.
Er zijn veel soorten agaat die verschillende helende eigenschappen bieden, afhankelijk van hun variëteit. Over het algemeen zijn de eigenschappen van agaat echter traag en stabiel. Ze zijn niet zo intens als andere kristallen, maar ze stralen een zachte kracht uit om de geest te aarden met een gevoel van stabiliteit. Agaat eigenschappen verbinden met de energie van de aarde. Agaat brengt harmonie in alle aspecten van het wezen, fysiek, spiritueel en emotioneel. De steen is sterk in tijden van onbalans, wanneer het voelt alsof jouw yin en yang buiten proportie treden, kan Agaat evenwicht brengen. 
Vandaar de stamwoorden; 'Groei' en 'Stabilisatie'.
Klik hier voor de ketting

[   M A A N S T E E N;   j u n i   ]
Deze dromerige, etherische steen die de maan kanaliseert heeft de kracht om de getijden van onze grote oceanen en je emoties te duwen en te trekken. Houdt de maansteen in de buurt en voel de gloed van het maanlicht je chakra's doordringen met zijn schitterende witte licht. Als je met problemen van stabiliteit geconfronteerd wordt, of het nu emotioneel of anderszins is, herinnert de betekenis van de Maansteenkristallen ons aan de nachtelijke hemel en de stabiele en betrouwbare cyclus van duisternis die plaats maakt voor licht.
De betekenis van het maansteen kristal is verbonden met onze eeuwen oude fascinatie voor de maan. De maansteen helpt om de hartchakra te openen, waardoor we ontvankelijker kunnen worden en in contact kunnen komen met onze innerlijke gevoelens. Als golven die op het strand botsen met het duwen en trekken van de getijden, ga je terug naar je eigen natuurlijke ritme en ontdek verborgen schatten diep in het zelf. Maansteen is een creativiteits-amulet en het schommelt om je muze naar buiten te brengen. Omdat het je herinnert aan het wonder van het leven en ons enorme universum van oneindige mogelijkheden.
Vandaar ook de stamwoorden 'Creativiteit'  en 'Intuïtie'. 
Klik hier voor de ketting

[   R O B I J N;   j u l i   ]
Robijnen zijn een van de meest waardevolle stenen in de hele wereld. Ze behoren tot de meest gewaardeerde stenen in de moderne samenleving, naast diamanten, smaragden en saffieren. Een interessant feit is echter dat robijnen pas in de laatste paar eeuwen werden gedefinieerd door hun chemische samenstelling. Daarvoor verwees "robijn" naar elke rode steen en werd het door elkaar gebruikt met het woord "granaat" om deze stenen te beschrijven. Het is moeilijk te zeggen waar de eerste robijnstenen werden gevonden. Hun culturele betekenis is groot. De stenen zijn vooral te vinden in Birma, China, India en Thailand. In al deze landen hebben ze een specifieke culturele betekenis gekregen. Ze komen ook voor in Colombia, Australië, Madagaskar en zelfs Schotland.
Robijnen zullen je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde enorm verbeteren en op hun beurt je vermogen om te handelen op manieren die vreemd, gevaarlijk of ongewoon kunnen aanvoelen. Robijn is een krachtige steen die wordt geassocieerd met geluk. Hoewel ze je bereidheid om risico's te nemen zeker zullen vergroten, zullen ze je de weg vrijmaken om hier veilig door te komen. Met de hulp van robijnstenen zullen sommige gevaren waar je je zorgen over hebt gemaakt, volledig vervagen en sommige zullen massaal afnemen als je eenmaal de moed hebt om ze recht aan te kijken. Robijnen vertegenwoordigen ook liefde en seksualiteit in de westerse cultuur. Er is een reden waarom ze al heel lang populair waren bij verlovingsringen! Het is moeilijk om zeker te zijn van jezelf als je het gevoel hebt alsof je vaag door de ruimte zweeft en je voeten niet goed op de grond kunt zetten. Robijnen zullen voorkomen dat je je zo voelt.
Vandaar ook de stamwoorden 'Vitaliteit' en 'Passie'. 
Klik hier voor de ketting

[   Z O I S I E T;   a u g u s t u s ]
Zoisiet is een steen die een geweldige combinatie is van energie en kleur, waardoor het een van de edelste en magnifieke stenen van alle stenen is. De naam van de steen komt van het Masai woord dat groen betekent. Zoisiet is vooral te vinden in India en Zambia. Zoisiet verbetert de verbinding tussen je hart en je hersenen. In het leven zullen ze niet altijd met elkaar opschieten. Wat het hart wil is iets dat de geest gewoonlijk zal afwijzen. Zoisite heeft een sterke spirituele aard die je bewustzijn en spiritualiteit zal helpen. De unieke harmonie van de kleuren van de steen symboliseert ook het gevoel van gelukzaligheid waar je van kunt genieten als je jezelf toestaat te ontspannen en los te laten. 
Wees niet het soort persoon dat haar dagen doorbrengt op kantoor of thuis zit. De wereld is enorm en er zijn zoveel dingen die je kunt doen en plaatsen die je kunt verkennen. Je creëert het leven dat je wilt en je moet je baan of andere verantwoordelijkheden niet laten voorkomen dat je van het leven geniet! Zoisiet geeft je energieën van genezing die je helpen om onderdrukte woede of gevoelens van zelfbeschadiging of zelfminachting los te laten. Het verleden is het verleden en alles wat tot het verleden behoort, hoort niet langer in je hart te zijn. Hoe langer en straffer je vasthoudt aan deze schadelijke gevoelens, hoe meer ze je van binnenuit zullen beschadigen. De energieën van Zoisiet helpen je om deze verborgen gevoelens naar de oppervlakte te brengen en uiteindelijk uit je hart te bevrijden. Deze steen zal ook je verbintenis met een hoger doel vernieuwen. Het geeft je moed en vastberadenheid wanneer je in een stressvolle tijd in je leven staat, of dit nu op persoonlijk of professioneel vlak is. Zoisiet geeft je zelfvertrouwen een boost. Het zal je aarden als je je overladen begint te voelen door mentale en emotionele lading. 
Vandaar de stamwoorden 'Vrijheid' en 'Positiviteit'
Klik hier voor de ketting

[   S A F F I E R;   s e p t e m b e r   ]
De prachtige blauwe saffier is een steen van wijsheid en royalty, van profetie en goddelijke gunst. Het wordt geassocieerd met heilige dingen en wordt beschouwd als het juweel van alle edelstenen. In het oude middeleeuwen betekende de blauwe saffier het hoogtepunt van hemelse hoop en geloof. Er werd geloofd dat het bescherming, geluk en spiritueel inzicht zou brengen. Het was een symbool van macht en kracht, maar ook van vriendelijkheid en wijs oordeel.
Als talisman werd saffier verondersteld om kuisheid te bewaren, fraude en verraad te ontdekken. Het zou de drager beschermen tegen gif, pest, koorts en huidaandoeningen. Het zou een grote kracht hebben in het weerstaan ​​van zwarte magie en slechte wensen. Het genas aandoeningen van de ogen, verhoogde concentratie en verloor glans als het gedragen werd door een onhygiënische of goddeloze persoon.
Vandaag is saffier nog steeds een steen van wijsheid, leren, mentale scherpte en psychische activering, een zoeker naar spirituele waarheid. De steen brengt orde en genezing naar de geest, leent kracht en focus, en een vermogen om onder het oppervlak naar onderliggende waarheden te kijken en die kennis te gebruiken. 
Vandaar ook de stamwoorden 'Vertrouwen' en 'Vriendelijkheid'.
Klik hier voor de ketting

[   R O Z E   O P A A L;   o k t o b e r   ]
Roze Opaal is een krachtige steen voor het genezen van de emoties, vooral die verbonden zijn met onbewuste pijn. Het helpt ook bij het emotionele evenwicht en bij het genezen van zaken van het hart. Opalen worden over het algemeen geassocieerd met vorige levens en de wereld van dromen. Dit zijn de plaatsen waaruit oude wonden naar het oppervlak kunnen komen. Slapen met roze opaal of het vasthouden tijdens een regressiesessie in het verleden helpt iemand pijnlijke herinneringen met zachtaardigheid en mededogen voor zichzelf op te lossen. Roze Opaal wist en kalmeert het hart en vult je aura met rust en vredige energie. Het is uitstekend voor kinderen die moeite hebben met slapen of de neiging hebben om nachtmerries te hebben. 
De helende eigenschappen van roze opaal hebben een zachte frequentie die helpen om je emotionele lichaam te kalmeren en het hart schoon te maken om een ​​gevoel van liefde, vrede en hoop te brengen. Als je aan het genezen bent van een break-up, of het verlies van een geliefde, zullen deze helende stenen je hart en pijnlijke emoties helpen genezen, je aanmoedigen om verder te gaan en je hart weer te openen voor de liefde. Naast het helen van het hart, stimuleert roze opaal het loslaten van angst of zorgen. Het helpt om stress te verdrijven, waardoor je meer gecentreerd en kalm kunt zijn. Roze Opaal brengt rust en ontplooiing van het hart, waardoor iemand trauma, spanning en stress kan ontladen. Het kan gebruikt worden om iemands verbinding met de engelenrijken open en helder te houden.
Vandaar dan ook de stamwoorden 'Stabiliteit' en 'Genezing'.
Klik hier voor de ketting

[   C I T R I E N;   n o v e m b e r   ]
Citrien is een steen zo helder als zijn energie. Alles aan deze steen straalt positiviteit en vreugde uit. Zelfs zijn naam, die is afgeleid van het Franse woord voor citroen, draagt ​​een gevoel van zon en vreugde. Van nature is de steen te vinden in landen als Brazilië, Afrika, Madagaskar, Spanje, Rusland, Frankrijk, Schotland en de VS. Citrien wordt al sinds 300 v.Chr. verwerkt in sieraden, door beschavingen als de oude Grieken en Romeinen. Zelfs in de eerste eeuw na Christus werd citrien in cabochonringen verwerkt en in intaglio werk gebruikt. Later in de 17e eeuw raakte koningin Victoria gefascineerd door de schoonheid van de steen met als gevolg dat het door Schotse mannen in kilts werd gebruikt om hun zwaarden en de handvatten van hun dolken versieren. De populariteit van de steen herstelde zich opnieuw tijdens het Art Deco tijdperk, aangezien de vroege Hollywoodsterren een grote voorkeur hadden voor citrien juwelen. Zoals broches, grote halskettingen en andere stukken waar grote facetten van citrien het centrale deel vormden.
Vanwege de natuurlijke herfsttinten van citrien is het logisch dat dit de geboortesteen van november is. Er zijn over het algemeen veel betekenissen voor citrien. De citrien eigenschappen van rijkdom en overvloed zijn enkele van de meest bekende, evenals vrede en wijsheid. Als je op zoek bent naar overvloed in financiële of zakelijke ondernemingen, is dit de steen om te helpen bij de manifestatie. Verder helpt citrien bij het stimuleren van algemene kennis en wijsheid. Vindt jouw innerlijke rust en laat je leiden door de warme gloed van de steen.
Vandaar de stamwoorden; 'Vrede' en 'Wijsheid'.
Klik hier voor de ketting

[   W I T    T O P A A S;   d e c e m b e r   ]
Wit topaas helpt jou om jouw gedachten en jouw intenties te verduidelijken. Wit topaas wordt ook wel helder topaas of zilver topaas genoemd. Het zal jouw spirituele ontwikkeling bevorderen omdat het je aanmoedigt richting en leiding te accepteren en je doel te vinden. Het helpt je ook om een meer geordende aanpak te hebben. Dit kristal draagt de energie van de waarheid en de vibratie ervan zal je helpen om je mentale helderheid te verbeteren. Het heeft een heerlijke energie die je helpt om negativiteit te vervangen door liefde, vrede en vreugde. Dit is een sterk helende steen, omdat ze mensen helpen die lusteloos zijn en extra energie nodig hebben.
Het gebruik van deze stenen is een goede manier om stress te verlichten, omdat ze helpen om depressies en stress te verlichten. Deze kristallen helpen de genezing van huidproblemen en er wordt gezegd dat ze het haar en de nagels versterken. De vibratie van deze steen kan je helpen je gezonde verstand te versterken. Dit aspect is nuttig als je aan nieuwe projecten wilt werken die anderen zullen helpen. De energie van deze steen stimuleert de hogere chakra's en dit heeft een krachtig effect op je psychische zintuigen. Het is een sterke steen om je te helpen je intuïtie te ontwikkelen en helpt je om andere psychische vermogens te ontwikkelen. Van wit topaas is bekend dat het nuttig is om een ​​aantal psychische vermogens te stimuleren, samen met het stimuleren van intuïtie. Dit omvat capaciteiten zoals helderziendheid of psychische visies, evenals heldervoelendheid. Heldervoelendheid, ook wel duidelijk gevoel genoemd, is een psychisch geschenk dat nauw verwant is aan psychometrie. Hoewel de vibratie heel spiritueel is, belichamen deze stenen een realistische realiteit, die de dromers zal helpen.
Vandaar ook de stamwoorden 'Ontwikkeling' en 'Kennis'. 
Klik hier voor de ketting
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.