Wat is een Konjac Spons en hoe gebruik je deze?
Laten we voorop stellen dat een Konjac spons zeker de moeite waard is om te proberen! Heb je er ooit van gehoord? De Konjac spons wordt van dezelfde konjac-wortel gemaakt als wondernoedels maakt. De Konjac wortel kan je dus niet alleen eten, maar het maakt ook een fantastische gezichtsbehandeling! Godzijdank hoef je geen noodles op je gezicht te wrijven om de voedende voordelen van konjac te krijgen. De steeds populairder wordende konjac spons kan op natuurlijke wijze de huid helpen reinigen, exfoliëren en voeden. Dit is waarom het recentelijk in populariteit is gestegen:
Bekijk hier onze uitgebreide collectie van konjac sponzen
Wat is een Konjac spons?
Misschien heb je de kleine gekleurde ronde sponzen wel eens voorbij zien komen, maar wist je niet precies wat je ervan moest denken. Konjac sponzen zijn gemaakt van de gedroogde en gemalen wortel van de konjac, een boom soort die inheems in Azië is. Aziatische culturen hebben al meer dan 2000 jaar, de konjac wortel gebruikt. En konjac sponzen zijn al ongeveer 100 jaar een populair onderwerp.
Het proces is eigenlijk erg eenvoudig. Er wordt Konjac poeder gemaakt van de Konjac wortel, dan wordt het gemengd met calciumhydroxide. Waarna het verwarmd en ingevroren wordt en vervolgens gedroogd. Het calcium levert een alkalisch eindproduct op dat helpt om een te zure huid-pH in balans te brengen. Soms wordt kool poeder, groene of rode klei toegevoegd om de verzorging van verschillende huidtypes te bevorderen en vuil beter te kunnen verwijderen.
Waarom een Konjac spons werkt
Wij zijn groot fan van de Konjac spons, mede vanwege zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, de poriën te exfoliëren en te reinigen. Een konjac spons is als het ware een borstel voor je gezicht. Het is ook nuttig voor droge plekken, acne, mee-eters en eczeem. Konjac is van nature gevoed met vitamine A, B, C, D en E, eiwitten, lipiden, vetzuren, koper, zink, ijzer en magnesium. Deze wondergroente heeft zelfs antioxidanten en is van oudsher gebruikt om tumoren te onderdrukken. In tegenstelling tot andere exfoliatoren die schadelijk zijn voor het milieu, is konjac volledig natuurlijk, niet-toxisch en biologisch afbreekbaar (geen schadelijke plastic microbeads nodig!) Beter nog, de konjac spons heeft genoeg aangeboren reinigende eigenschappen in zich dat sommige mensen al succes hebben bij het gebruik van het gewoon water. Onderzoek toont aan dat konjac zelfs de bacteriën die acne produceren remt!
Welke kleur je moet kiezen
Je zal merken dat er verschillende gekleurde sponzen zijn, maar dat is niet alleen voor de show.
- Donkergrijze konjac sponzen zijn doordrenkt met houtskool voor een acne gevoelige huid.
- Rode of roze konjac sponzen hebben Franse klei verwerkt die geschikt is voor een gevoelige, volwassen of drogere huid.
- • Groene sponzen hebben meestal groene klei voor ontgiftende en olie absorberende voordelen.
- De eenvoudige witte konjac sponzen werken al goed om de gezondheid van de huid te verbeteren! Konjac sponzen voelen fijner aan dan washandjes, en ze zijn zachter dan loofah's en veel andere exfoliators voor het gezicht. Er vormt zich een waterkering over het oppervlak van de spons waardoor deze zeer glad (bijna slijmerig) aanvoelt, maar op een goede manier. De textuur lijkt een beetje op de typische witte make-up sponzen.
Een Konjac-spons gebruiken
- Wanneer je voor het eerst een konjac spons in handen krijgt, zal je merken dat deze klein en nogal hard is. Week de spons 15 minuten in warm water voor het eerste gebruik. Als je het eenmaal een keer hebt gebruikt, hoef je het slechts een minuut of twee te laten weken voordat het zacht wordt en ongeveer anderhalve keer zo groot wordt.
- Knijp voorzichtig het overtollige water eruit door de konjac spons tussen je handpalmen te drukken. Wees er niet vies van. Breng een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel (zoals zeep, olie of serum aan indien gewenst), of gebruik gewoon de spons blank.
- Wrijf de konjac spons op het gezicht in opwaartse, cirkelvormige bewegingen. Concentreer je op droge of mee-eter gevoelige gebieden. Het is een milde exfoliator, dus het kan lijken alsof je hard moet schrobben om het te laten werken, maar dat is niet nodig. Deze sponzen verwijderen vuil, zonnebrandcrème en zelfs make-up. (Misschien moet je een klein beetje kokosolie gebruiken om zware oogmake-up te verwijderen.)
- Spoel erna de konjac spons goed af met koud water en knijp voorzichtig het overtollige water eruit, door de spons tussen je handpalmen te drukken. Draai, wring of trek er niet aan.
- Hang het op om te drogen, of leg het op een rek zodat het daar kan drogen. Als alternatief kan je de spons in een afgesloten container in je koelkast bewaren. Bewaar het weg van licht en vochtigheid. Vlak naast je stomende douche is dus niet de beste optie.
Het verzorgen van een Konjac spons
Plaats je konjac spons elke 2 weken in zeer heet (maar niet kokend) water gedurende ongeveer 5 minuten om het te desinfecteren. Na 4-6 weken heeft de spons zijn beste tijd gehad en wordt het tijd voor een nieuwe. Het is tijd om de spons te vervangen als deze er niet meer goed uitzet en begint te desintegreren.