Shampoo bars voor vet haar

Shampoo bars voor vet haar

Shampoo bars voor vet haar

Gezond haar produceert een bepaalde hoeveelheid talg of olie, als een manier om je hoofdhuid te hydrateren en je haar te beschermen. De hoeveelheid olie die je produceert, is afhankelijk van je haartype, je hygiëne gewoonten en andere levensstijlfactoren.

Soms kan deze natuurlijke olie zich op je haar verzamelen, vooral bij de wortel. Dit geeft je haar een glad uiterlijk dat sommige mensen er vies vinden uitzien. De olie in je haar maakt deel uit van het afweersysteem van je lichaam om je haren en je hoofdhuid te beschermen. Deze olie vermengt zich met zweet en vuil wat je hoofdhuid bedekt en soms de bovenkant van je hoofd. Dit is normaal en voor het grootste deel onvermijdelijk.

Maar sommige haartypes zijn gevoelig voor olie ophoping. Olie kan in minder dan 24 uur tijd zichtbaar worden. Soms kan intense lichaamsbeweging, overmatig gebruik van haarproducten of zelfs naar buiten gaan in extreme vochtigheid of hitte een vettige haardag veroorzaken. Aantal oorzaken:

  • Overwashing

Elke keer dat je je haar wast met shampoo, stuurt het de hoofdhuid het signaal om meer talg te produceren. Als je je haar te vaak wast, krijgt je hoofdhuid de melding dat het in overdrive moet gaan voor olie productie. Dit kan leiden tot een vettige ophoping op je hoofdhuid.

  • Haartype

Steil haar is vooral gevoelig voor het verzamelen van (extra) olie. Dat komt omdat de haarschacht geen textuur of golving heeft, dus olie glijdt recht naar beneden de haarschacht en verzamelt zich over je hele hoofd. Het maakt ook olie in je haar beter zichtbaar wanneer het haar recht naar beneden hangt.

  • Producten

Een andere oorzaak van vet haar is het type producten dat je gebruikt. Sebum is een soort olie, wat betekent dat het simpelweg wassen met water het niet opbreekt. Door je haar te spoelen met alleen water of de stap van de shampoo over te slaan en alleen conditioner te gebruiken, kan olie zich ophopen. Ook is het mogelijk dat er een ingredient in de shampoos zit waar jij niet tegen kan of heftig op reageert. Denk bijvoorbeeld aan allerlei chemicaliën.

Vet haar maar droge punten

Jouw haaraanzet is na een dag al vet en valt niet meer mooi, terwijl de rest van je haar nog gewoon normaal eruit ziet. Dit wijst erop dat je waarschijnlijk niet goed kan tegen je huidige shampoo. Dit kan door verschillende factoren komen maar meestal komt dit omdat de chemicaliën in je huidige shampoo jouw hoofdhuid uitdrogen door het verwijderen van de natuurlijke olien op je hoofdhuid/haar.

Als gevolg heeft jouw hoofdhuid het gevoel dat het moet (over)compenseren, en doet dit door overmatig olie aanmaak. Waardoor jouw haaraanzet snel vet wordt. Voor jouw haartype is het goed een shampoo bar te gebruiken die zacht is voor de hoofdhuid, eigenschappen bevat dat de hoofdhuid kalmeert, en in balans brengt. En natuurlijk zo min mogelijk rotzooi bevat.

 

​Producten voor vet haar:

Deze solid haarzeep ruikt heerlijk fris naar rozen en lavendel. Dit komt door de etherische oliën van rozen, lavendel en grapefruit die verwerkt zijn in deze zeep. Rozen, lavendel en grapefruit zijn antibacterieel, zacht en verfrissend voor de hoofdhuid terwijl de shea en cacaoboter de haren tot diep in de wortel voeden. Ook zit er Australische rode klei in deze haarzeep, wat de bloedcirculatie verbeterd en oliën absorbeert. Het is aan te raden om de conditioner vanaf halverwege het haar tot in de haarpunten te gebruiken. Dus niet vanaf de haarwortel.

De kokosnoot en limoen haarzeep hydrateert dof en/of droog haar en voegt een gezondheid en glans toe. Ideaal voor frequent gebruik en het heeft een heerlijk exotische, fruitige geur. Het helpt de glans te voeden en te herstellen voor een sprankelend schoon resultaat. 

Deze shampoo bar is geschikt voor vet haar mensen met een droge hoofdhuid, veel schilfers en/of eczeem. Een subtiele geur van kiwi, verfrist en reinigt je haar. Ons belangrijkste ingrediënt: dode zeezout, om de overtollige oliën in vettig uit het haar te absorberen, en ook om schilferige hoofdhuid en roos te verwijderen. Dode zeezout is rijk aan 21 mineralen die in geen enkel ander zout voorkomen, en kan ook hold en volume toevoegen.

Deze unisex Haarzeep is geweldig voor zowel mannen als vrouwen. Het heeft een frisse geur die stinkent haar weer heerlijk laat ruiken. Perfect voor normaal tot vet haar. Dit is misschien de perfecte manier om tienerjongens onder de douche te krijgen! Al onze (vierkante) haarzepen zijn gemaakt van Shea Butter, Almond & Jojoba Oil en zijn onze top 3 ingrediënten voor geweldige haarverzorging.

Luister naar je lijf

Het is vooral belangrijk te luisten naar je eigen lichaam. Je bent niet verplicht een shampoo bar, haarzeep of conditioner te gebruiken die het best bij jouw haartype past. Het klopt dat je een beter resultaat krijgt als je een product pakt die bij jouw haartype past, echter zijn alle shampoos, haarzepen en conditioners van hoge kwaliteit en te gebruiken op alle soorten haar. Ze hebben namelijk allemaal iets gemeen; ze maken het haar schoon en voeden het haar. Stel je vind de geuren of ingrediënten niet fijn die in een product zitten, waarvan wij beweren dat die het best past bij jouw haartype, ben je tot niks verplicht. Het is namelijk geen must. Al onze haar producten zijn van hoge kwaliteit en laten het haar heerlijk schoon, fris en verzorgd aanvoelen. Wil je meer weten over het verschil tussen shampoo bars en haarzepen?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.