Shampoo bar voor gekleurd haar

Shampoo bar voor gekleurd haar

Of je nu pastel, zeemeermin kleur, of gewoon een paar grijstinten probeert te bedekken, het (thuis) verven van je haar kan gevolgen hebben die langer duren dan de kleur. Chemische kleurstoffen kunnen het natuurlijke vocht van je haar verwijderen, waardoor glad haar snel grof aanvoelt. Gekleurd haar vraagt om heel andere producten dan haar dat niet geverfd is. Het heeft producten nodig dat het haar voedt en de kleur zo lang mogelijk mooi houdt. 

Om de schade zo veel mogelijk te beperken na het verven kan je het volgende doen. Over het algemeen raden we je aan om een ​​kleur te kiezen binnen drie tinten van je natuurlijke kleur en te kiezen voor tinten die donkerder zijn in plaats van lichter. Onnatuurlijke kleuren (denk hierbij aan blauw, groen, roze etc), zijn moeilijker te onderhouden en moeten vaker worden bijgewerkt.

Ook is het beter om je haar zo min mogelijk te verven. Hoe meer tijd er zit tussen het bijwerken van je haarkleur, hoe beter. Wacht indien mogelijk 8 tot 10 weken - of langer! - tussen het kleuren. Om dit haalbaarder te maken de volgende tips:

  • Was je haar minder vaak.
  • Gebruik alleen shampoos en conditioners die gemaakt zijn voor geverfd haar.
  • Spoel shampoo en conditioner met koud water uit. Heet water kan ervoor zorgen dat de haarvaten open gaat of omhoog komt, waardoor de kleurstof wegspoelt.

Producten voor gekleurd haar:

Specifiek voor bruin/ koper tinten.

Deze salie en juniper haarzeep ruikt heerlijk kruidig met een lichte combinatie van hout en bessen. De salie en juniper haarzeep is ontworpen voor donker haar. Het brengt de koele, diepe tonen in het haar naar voren. Ook houd het rode of koperachtige tonen/invloeden tegen. De speciale zuiverende en herstellende formule is ontworpen met behulp van pure reinigende planten die te vinden zijn in de wilde natuur om je haar en hoofdhuid te reinigen en te beschermen. Waardoor je een geweldig schoon, voedend en zintuig verkwikkend gevoel krijgt. De haarzeep is milieuvriendelijk omdat je geen flessen en verpakkingen verspilt.

Geschikt voor alle kleuren

Een groot voordeel van het gebruik van een houtskoolshampoo is dat het geschikt is voor alle haartexturen. Deze shampoo ontneemt je haar niet van de essentiële voedingsstoffen en tasten je gekleurde haar niet aan. Door je hoofdhuid en haar een zachte detox te geven, kan overmatige opbouw worden voorkomen die je hoofdhuid kan beschadigen en de natuurlijke textuur van je haar kan veranderen.

Specifiek voor blond/ grijs haar

Voor het opfrissen van het geel in blond haar en grijs haar! Onze solide shampoobar geeft je alles wat je fijn vindt aan een vloeibare shampoo maar dan zonder de plastic fles. Compact en makkelijk te gebruiken en veganistisch, combineert zacht reinigende ingredienten met pure cacaoboter en Keravis-proteine om het haar te hydrateren en sterk en gezond te houden. Hierdoor wordt je haar zacht, glanzend en handelbaar met een subtiel mooie kleur en geur. Deze specifieke shampoo bar ruikt heel zoet naar bramen.

Omdat al onze conditioners uit de zelfde basis ingrediënten bestaan en er enkel etherische oliën of geurtjes aan toegevoegd zijn, kan je het op elk haartype gebruiken. Onze conditioner bars zijn dus ook geschikt voor gekleurd haar. Klik hier voor onze collectie conditioner bars.

Luister naar je lijf

Het is vooral belangrijk te luisten naar je eigen lichaam. Je bent niet verplicht een shampoo bar, haarzeep of conditioner te gebruiken die het best bij jouw haartype past. Het klopt dat je een beter resultaat krijgt als je een product pakt die bij jouw haartype past, echter zijn alle shampoos, haarzepen en conditioners van hoge kwaliteit en te gebruiken op alle soorten haar. Ze hebben namelijk allemaal iets gemeen; ze maken het haar schoon en voeden het haar. Stel je vind de geuren of ingrediënten niet fijn die in een product zitten, waarvan wij beweren dat die het best past bij jouw haartype, ben je tot niks verplicht. Het is namelijk geen must. Al onze haar producten zijn van hoge kwaliteit en laten het haar heerlijk schoon, fris en verzorgd aanvoelen. Wil je meer weten over het verschil tussen shampoo bars en haarzepen?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.