Shampoo bar voor fijn haar

Shampoo bar voor fijn haar

Fijn, plat haar lijkt misschien gemakkelijk te stylen, fijn haar hoeft tenslotte maar weinig te worden geföhnd en je kunt het op weg naar buiten moeiteloos in een laaghangende knot of paardenstaart terwijl je er nog steeds chic uitziet. Maar veel mensen met dit haartype zullen je vertellen dat het moeilijk kan zijn om krullen vast te houden of een natuurlijk ogend volume toe te voegen - en niemand wil halverwege de dag hangend, slap haar. Een van de belangrijkste (basis) stappen is het gebruiken van goede shampoo en conditioner. Wij vertellen je welke producten het best bij jou passen.

Dun of dunner wordend haar

Dun futloos haar of dunner wordend haar verwijst naar licht tot matig haarverlies. In tegenstelling tot haaruitval over het hele hoofd, veroorzaakt dunner wordend haar niet noodzakelijkerwijs kaalheid. Het geeft echter wel het uiterlijk van dun, slap en futloos haar.

Dunner wordend haar gebeurt geleidelijk, wat betekent dat je tijd hebt om de oorzaken te achterhalen en de beste behandelingsmaatregelen uit te zoeken. Dunner wordend haar kan worden veroorzaakt door levensstijlgewoonten, genetica of beide. Bepaalde medische aandoeningen kunnen ook leiden tot dunner wordend haar. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) is het normaal om 50 tot 100 haren per dag te verliezen. 

Leefstijlgewoonten zijn een belangrijke oorzaak van dunner wordend haar. Waaronder:

  • Je haar te veel behandelen. Dit omvat kleurbehandelingen, permanent, relaxers en meer.
  • Gebruik van harde haarproducten. Zoals haarlak en gels met extreme houdbaarheid. Tijdelijke kleur kan ook hard zijn voor je haar.
  • Je haar te strak omhoog dragen. Of je nu een up-do draagt ​​of je haar in een paardenstaart trekt om te trainen, dit kan aan je haar trekken en het van de follikels breken, waardoor het na verloop van tijd dunne plekken veroorzaakt. 
  • Te weinig ijzer, foliumzuur en andere mineralen in je dieet. Deze helpen alle follikels op natuurlijke wijze haar te produceren.
  • Stress. Stress is gerelateerd aan een toename van hormonen zoals cortisol. Te veel stresshormonen kunnen nieuwe haren doden die uit de haarzakjes proberen te groeien.
  • Erfelijk. Dunner wordend haar kan ook erfelijk zijn. Onderliggende medische overwegingen kunnen ook tot deze aandoening leiden.

Producten voor fijn en/of dun/ dunner wordend haar:

Deze shampoo bar is geschikt voor haar dat dikte en veerkracht mist. Onze solid shampoobar geeft je alles wat je fijn vindt aan een vloeibare shampoo maar dan zonder de plastic fles. Compact, makkelijk te gebruiken en veganistisch. Het combineert zacht reinigende ingrediënten met argan olie om het haar te hydrateren en sterk en gezond te houden. Hierdoor wordt je haar zacht, glanzend en handelbaar met een subtiele geur. Deze specifieke shampoo bar (Hairy Coconut) met argan olie helpt het haar dikker en veerkrachtiger te worden. Zeg maar dag tegen dun en slap haar!

Deze shampoo bar is geschikt voor vet haar mensen met een droge hoofdhuid, veel schilfers en/of eczeem. Een subtiele geur van kiwi, verfrist en reinigt je haar. Ons belangrijkste ingrediënt: dode zeezout, om de overtollige oliën in vettig uit het haar te absorberen, en ook om schilferige hoofdhuid en roos te verwijderen. Dode zeezout is rijk aan 21 mineralen die in geen enkel ander zout voorkomen, en kan ook hold en volume toevoegen.

Deze haarzeep ruikt heerlijk fris naar rozemarijn en limoen. Dit komt door de rozemarijn en limoen etherische oliën die verwerkt zijn in deze zeep. Rozemarijn en Limoen zijn opwekkend voor de hoofdhuid, maar ook anti-haaruitval en anti-roos/ eczeem terwijl de shea boter, cacao boter en jojoba olie de haren tot diep in de wortel voeden. Ook geeft de rozemarijn meer volume aan het haar.

Deze unisex Haarzeep is geweldig voor zowel mannen als vrouwen. Het heeft een frisse geur die stinkent haar weer heerlijk laat ruiken. Perfect voor normaal tot vet haar. Dit is misschien de perfecte manier om tienerjongens onder de douche te krijgen! Al onze (vierkante) haarzepen zijn gemaakt van Shea Butter, Almond & Jojoba Oil en zijn onze top 3 ingrediënten voor geweldige haarverzorging.

Luister naar je lijf

Het is vooral belangrijk te luisten naar je eigen lichaam. Je bent niet verplicht een shampoo bar, haarzeep of conditioner te gebruiken die het best bij jouw haartype past. Het klopt dat je een beter resultaat krijgt als je een product pakt die bij jouw haartype past, echter zijn alle shampoos, haarzepen en conditioners van hoge kwaliteit en te gebruiken op alle soorten haar. Ze hebben namelijk allemaal iets gemeen; ze maken het haar schoon en voeden het haar. Stel je vind de geuren of ingrediënten niet fijn die in een product zitten, waarvan wij beweren dat die het best past bij jouw haartype, ben je tot niks verplicht. Het is namelijk geen must. Al onze haar producten zijn van hoge kwaliteit en laten het haar heerlijk schoon, fris en verzorgd aanvoelen. Wil je meer weten over het verschil tussen shampoo bars en haarzepen?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.