Hoe gebruik je een bruisbal?

Hoe gebruik je een bruisbal?

Bruisballen, badbommen, bathbombs.

Een bruisbal ofwel bathbomb is een (meestal) balvormig badproduct dat het water in bad doet bruisen. Een bruisbal is een samenpersing van etherische oliën en andere geurende ingrediënten zoals bijvoorbeeld kruiden of bloemextracten in combinatie met natriumcarbonaat. (klinkt heel heftig maar natriumcarbonaat is gewoon soda) Het natriumcarbonaat zorgt er voor dat de bathbomb/ bruisbal met het water reageert waardoor de bal gaat bruisen.

Hoe werken bruisballen?

Je laat het bad vollopen met water, wanneer jij het bad vol genoeg vindt zet je de kraan uit en doe je de bruisbal in het water. De bruisbal zal gaan bruisen waarna er schuim en een mooie kleur zich verspreidt in het bad. De geur van de bruisbal trekt in het warme water waar door het bad heerlijk zal gaan ruiken! Na gebruik het bad goed spoelen, de bruisbal laat geen vlekken achter.

  • Eerst het water, daarna de bal.

Punt uit. Hoewel er vaak over wordt gedebatteerd wat het eerst komt, is het duidelijk dat het laten vallen van de bruisbal in een vol bad ervoor zorgt dat het goed oplost, waardoor alle mooie ingrediënten vrijkomen. Dus wacht tot je bad helemaal vol is en voeg dan je favoriete bruisbal of olie toe. Als je er echter voor kiest om een bubbelbar toe te voegen, zorg er dan voor dat je hem onder de kraan houdt (in plaats van hem direct in een vol bad te gooien) om veel bubbels te creëren.

  • Hoe warmer het water, hoe beter

Hoewel er geen vaste temperatuur is voor het oplossen van bruisballen, moet het water warm zijn om ingrediënten zoals cacaoboter te laten smelten. Een comfortabele badtemperatuur zal van persoon tot persoon verschillen, het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Voor sommigen is lauwwarm comfortabel. Voor anderen is een mega heet stoom bad lekker. Afhankelijk van hoe lang je graag in het bad blijft, zul je waarschijnlijk merken dat je tijdens je bad er warm water bij moet doen aangezien het af kan koelen. Maar zorg er voor dat je bad niet te warm is, je kan namelijk oververhitten en jezelf als gevolg zwak voelen. Dit kan een potentieel gevaar zijn. 

  • Voeg badolie toe voor een meer insta-waardige ervaring

Zo ontspannend (en kleurrijk) als een bath bomb al is, kan het toevoegen van een badolie of bubbelbar het nog magischer maken (en lijken). Je bad is echt je kanaal om creatief te worden en te experimenteren, of dat nu betekent dat je een beetje extra bubbel aan je badkunst toevoegt of een badolie toevoegd voor extra zachtheid. Onthoud dat als je op zoek bent naar een specifiek effect van je bad, bijvoorbeeld als je wilt ontspannen, je het beste kunt kiezen voor dezelfde, vergelijkbare of complementaire ingrediënten om dat effect te bereiken, dus ga voor producten die lavendel bevatten, kamille of tonka.

  • Creëer een doel voor je bad

Bedenk waar je naar op zoek bent in je bad, ga je vlak voor het slapen even in bad weken om je te helpen in slaap te vallen? Spring je er 's ochtends in voor een snelle wasbeurt om jezelf klaar te maken voor de dag? Wil je omringd worden door mooie kleuren en patronen, of hou je van een donker bad bij kaarslicht? Heb je wat extra vocht nodig om de huid te verzachten?" Wat je antwoord ook is, er is een bruisbal voor die stemming of het beoogde effect.

  • Voeg havermelk, roos of lavendel toe om de gevoelige huid te kalmeren

Zoals bij alle huidverzorgingsproducten, moet je op de hoogte zijn van de ingrediënten in je bruisballen om huid irritatie tegen te gaan. Voor een bijzonder gevoelige huid kan een warm bad met kalmerende ingrediënten zoals havermelk, roos of lavendel wonderen doen om de onrustige huid te kalmeren. Als je echter specifieke allergieën hebt, is het altijd een goed idee om de ingrediëntenlijst te controleren voordat je een bruisbal koopt.

  • Bepaal de stemming voordat je erin klimt

Het creëren van een ontspannend bad komt neer op de intentie die je in de hele ervaring stopt. Leg voordat je begint alle items die je nodig hebt op een rij, zodat je niet in je medicijnkastje hoeft te rommelen en de stemming verstoord. Gebruik je zachtste handdoeken en houd je schone pyjama of je favoriete badjas in de aanslag. Creëer een begin en een einde aan je routine, of dat nu is met het aansteken en uitblazen van je kaarsen, het spelen van wat zachte muziek of het branden van je favoriete wierook.

Bekijk hier al onze bruisballen:

aardbei en banaan donut bruisbal Braam en amandel donut bruisbal Kaneel en vanille donut bruisbal Lama bruisbal Hortensia bruisbalGreen machine bruisbalCocktail hour bruisbal

  

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.