Shampoo bars, haarzepen en conditioners van nunc8

Alles wat jij moet weten over shampoo bars, haarzeep en conditioners

Wat zijn shampoo bars?

Shampoo bars zijn een van onze favoriete uitvindingen. Het zijn natuurlijke conditionerende shampoos in een solide ‘bar’ vorm. Hoewel ze voor velen nieuw lijken, werden shampoos in vaste vorm vaak gebruikt voordat shampoos in vloeibare vorm populair werden in de jaren veertig.

Als je niet gewend bent aan solid shampoo bars, klinkt het concept misschien een beetje vreemd, maar ze zijn echt geweldig! Onze natuurlijke shampoo bars en zepen zijn superrijk in voeding met veel donzig schuim en ze worden in kleine hoeveelheden gemaakt met behulp van recepten die zorgvuldig zijn ontwikkeld om jouw hoofdhuid op natuurlijke wijze te reinigen en te verzorgen. En het haar zacht, glanzend, schoon en vooral gezond te maken.

Wat is het verschil tussen shampoo bars en haarzepen?

Shampoo bars en haarzepen zijn heel verschillend.

 • Ingrediënten: Laten we beginnen bij de ingrediënten, waar de shampoo bars best basic zijn qua ingrediënten (in dit geval telt less is more), zijn de haarzepen super uitgebreid. Voorbeeld: de Sorcery shampoo bar bestaat letterlijk uit kokosolie, water en parfum. Waar de Citroen en Eucalyptus haarzeep bestaat uit zoete amandelolie, water, glycerine, fullers earth klei, kokosnoot melkpoeder, kaolin klei, havermout, eucalyptusolie, citroenolie, kurkuma etc. Ook zit er in de shampoo bars vooral parfum tegenover de (ronde) haarzepen waar alleen maar natuurlijke etherische olien in zitten.
 • De grootte: Waar de shampoo bars 50 gram wegen, zijn de ronde haarzepen 80 gram (de vierkante haarzepen zijn 135 gram en de recht hoekige haarzepen zijn +/- 110 gram).
 • Wenperiode: Over het algemeen worden shampoo bars altijd goed ontvangen en is het qua schuim vergelijkbaar met de vloeibare variant. Daarom dat mensen zelden moeten wennen aan de overstap tussen een vloeibare shampoo en een shampoo bar. Omdat er geen schuimmiddelen in de (ronde) haarzepen zitten, is het eerste wat je merkt dat de haarzeep in vergelijking met een shampoo bar minder schuimt. Hier kunnen sommige mensen al tegen aanlopen. De (ronde) haarzeep bestaat uit verschillende puur en natuurlijke ingrediënten. Nu is dit ook juist het punt waar het haar aan moet wennen. Jouw haar is waarschijnlijk helemaal niet natuurlijk onderbouwde shampoos gewend, nadat het een heel leven heeft moeten doen met chemische shampoos. Dit betekent dat heel de huishouding van het haar en de hoofdhuid overhoop wordt gegooid.

De overstap

Natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging, inclusief shampoos, bieden een persoonlijke ervaring die vrij uniek is. Hoewel ze voor de één misschien wonderen verrichten, bieden ze voor anderen enkele uitdagingen. En dat is heel normaal, aangezien elk persoon anders is.

Aangezien onze shampoo bars en haarzepen op natuurlijke basis zijn, is de ervaring niet te vergelijken met de commerciële shampoos die chemicaliën en een hoop andere troep bevatten. Het is vooral belangrijk dat je aandacht besteed en luistert naar je eigen lichaam. Als je in de gaten houdt hoe je hoofdhuid en haar op een bepaalde bar of zeep reageert, is de overstap een stuk makkelijker.

Hoewel veel mensen weinig problemen hebben met het laten wennen van hun haar aan een nieuwe routine, is er ook een select groepje die hier moeite mee heeft. De overgangsperiode kan variëren van enkele dagen tot enkele weken of zelfs een maand. Haarlengte, haarbeschadiging, genetica en de hoeveelheid residu of opeenhoping van haarproducten kunnen allemaal invloed hebben op de werkelijke tijdsduur. Wanneer je voor het eerst begint, kan je haar of hoofdhuid vet of droog worden. Of zelfs schakelen tussen de twee uitersten. Je hebt misschien meer klitten, het haar kan pluizen en de haaraanzet kan zelfs raar of wasachtig aanvoelen.

Dit komt omdat je haar letterlijk verslaafd is aan een shampoo met veel chemicaliën. Het haar zal dus letterlijk moeten gaan wennen aan een leven zonder chemicaliën, en dit is niet altijd even makkelijk. Echter zal het haar er uiteindelijk aan wennen. Het kan wat geduld vergen, maar als je dit kunt volhouden, zal je beloning gezond, zacht en zijdeachtig haar zijn.

Het verschil tussen de conditioners van 9,95 en de conditioners van 14,95

 • Ingrediënten. De conditioners zijn heel verschillend op het gebied van ingrediënten. De conditioners van €9,95 bestaan vooral uit kokosolie waar de conditioner bars van €14,95 bestaan uit cacaoboter, jojoba olie, haverzijde en shea boter. Deze geweldige combinatie van boters zorgen voor ultiem verzorgt haar.
 • De grootte. De conditioners van 9,95 zijn 60 gram en de conditioners van 14,95 zijn 90 gram.
Conditioner van nunc8

Moet ik een conditioner gebruiken met een shampoo bar?

Je haar heeft geen wenperiode nodig voor de conditioners. Het gebruik van een conditioner bar na een shampoo bar of haarzeep is voor iedereen verschillend, de een heeft echt een conditioner nodig en de ander niet. In principe zijn onze shampoo bars en haarzepen te gebruiken zonder conditioner. Echter raden wij het wel altijd aan een conditioner te gebruiken voor optimale voeding, verzorging en glans.

Wat is het verschil tussen shampoo bars/ haarzeep en normale blokken zeep?

Hoewel het proces voor het maken van een shampoo bar hetzelfde is als het maken van zeep en de ingrediënten hetzelfde lijken, is een goed geformuleerde shampoo bar niet je typische zeep. Shampoo bars bevatten zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die een gehydrateerde hoofdhuid en goed geconditioneerd, glanzend haar bevorderen. Shampoo bar "recepten" zijn getweakt om verschillende verhoudingen van oliën en boter te gebruiken en bevatten botanicals, zoals brandnetels, kruiden en essentiële oliën waarvan bekend is dat ze het haar en de hoofdhuid voeden. Je zou normaal toch ook geen zeepje dat bij het toilet ligt gebruiken om je haar mee te wassen?

Nog meer voordelen van shampoo bars en haarzepen

De meeste mensen ervaren direct de voordelen van het overstappen naar een shampoo bar. Zoals meer volume in het haar, het haar groeit sneller, minder roos, het is glanzender, minder haaruitval en het kroest minder. Er zijn ook veel ervaringen dat wanneer je krullen hebt, ze meer gedefineerd zijn en ze beter onder controle zijn te krijgen. Shampoo bars en haarzepen zijn goed voor elk type haar en elk type haarlengte. Maar er zijn nog meer voordelen als het aankomt op het gebruik van shampoo bars, haarzepen en conditioners:

 • Zacht: onze milde shampoos ontdoen het haar niet van natuurlijke oliën waardoor het haar vocht vasthoudt terwijl de haarolieproductie in balans wordt gebracht. Je haar en hoofdhuid krijgen een pauze van schadelijke synthetische ingrediënten die de hoofdhuid beroven van natuurlijk vocht.
 • Milieuvriendelijk: biologisch afbreekbaar. Geen plastic flessen. Geen giftige chemicaliën.
 • Kostenbesparend: natuurlijke shampoo bars gaan lang mee en voor sommige is het niet nodig om een afzonderlijke conditioner te kopen.
 • Handig: ze zijn geweldig om in je sporttas te bewaren en om mee op reis te nemen of tijdens het kamperen.
 • Reizen: ze zullen niet lekken en kunnen worden verpakt in de handbagage terwijl ze voldoen aan alle vlieg voorschriften.

Dit valt klanten op nadat zij een shampoo bar of haarzeep van nunc8 voor een langere tijd gebruiken:

 • Meer glans
 • Meer volume
 • Minder kroezen
 • Minder haarverlies
 • Meer gedefinieerde krullen
 • Haar is makkelijker te beheersen/bewerken
 • De kleur blijft langer mooi
 • Een afname van roos en hoofdhuid irritatie

Hoe gebruik ik een shampoo bar of haarzeep?

Er zijn veel manieren om een ​​shampoo bar of haarzeep te gebruiken en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Misschien wil je verschillende methodes uitproberen om te kijken welke het best bij jou past. Daarom hebben wij het even voor je op een rijtje gezet:

Techniek #1: gebruik de bar direct op je haar.

 • Begin met grondig nat haar.
  • Wrijf de shampoo bar voorzichtig op je natte haar vanaf de hoofdhuid tot de uiteinden in een kammende beweging.
  • Bedek elk deel van je haar met de schuim. Masseer zachtjes de hoofdhuid en het haar en voeg zo nodig meer water toe, zodat het goed schuimt.
  • Om klitten te voorkomen, moet je altijd van boven naar beneden werken, stapel je haar niet op je hoofd en gebruik je vingers als een kam, geen mixer.
  • Spoelen, spoelen, spoelen!
  • Herhaal indien gewenst

Techniek # 2: Creëer het schuim in jouw handen

 • Begin met grondig nat haar.
  • Wrijf de natte shampoo bar tussen je natte handen om veel schuim te creëren.
  • Gebruik je vingers als een kam en strijk het schuim langs je haar glad.
  • Masseer het zachtjes in de hoofdhuid en het haar.
  • Spoelen, spoelen, spoelen!
  • Herhaal indien gewenst.
Shampoo bar van nunc8

Hoe goed schuimen ze?

Onze shampoo bars en haarzepen zijn superrijk met veel donzig schuim en worden in kleine hoeveelheden gemaakt met behulp van recepten die zorgvuldig zijn ontwikkeld om je hoofdhuid op natuurlijke wijze schoon te maken en te conditioneren. En het haar zacht, glanzend, schoon en vooral gezond te maken.

Hoewel schuim niet nodig is voor het reinigen, zijn de meeste mensen het erover eens dat een shampoo veel schuim MOET hebben. Onze shampoo bars en haarzepen zijn gemaakt met schuimende oliën zoals kokosnoot, babassu, ricinus, cacao boter etc, onze stevige shampoo bars hebben een absoluut fantastisch, donzig schuim.

Hierin verschillen de haarzepen en de shampoo bars ook heel erg. Waar de shampoo bars bakken met dikke zachte schuim creëren, geven de haarzepen overduidelijk minder schuim af. Dit komt doordat het twee verschillende producten zijn en dus ook een andere samenstelling qua ingrediënten hebben.


Hoe gebruik ik een conditioner bar?

Het gebruik van een conditioner is net iets anders dan een shampoo bar. Aangezien een conditioner alleen bestaat uit voedende boters schuimt het niet. De boters smelten door middel van de warmte van je hand en de warmte van je haar (doordat het nat is van het warme water). Ook is er eigenlijk maar een methode om een conditioner bar te gebruiken: 

 • Ga onder de douche en maak je haar nat met warm water. Gebruik je favoriete shampoo bar zoals je gewend bent.
 • Wanneer je klaar bent met de shampoo bar en je je haren goed hebt uitgespoeld, stap je naar de zijkant of zet je de douche even uit zodat je je haren met je handen uit kan wringen.
 • Pak de conditioner bar en wrijf de bar vanaf halverwege het haar in de lengte naar beneden tot de haarpunten. Door de warmte van je hand en van het haar smelten de boters op je haar.
 • Doe dit een paar keer tot je het gevoel hebt dat er genoeg conditioner op je haar zit.
 • Laat het even een paar minuten intrekken en spoel het daarna goed uit met warm water.


Hoe lang gaat een shampoo bar of haarzeep mee?

De compacte shampoo bars en haarzepen staan ongeveer gelijk aan 3 flessen shampoo. Dit betekent dus dat je drie plastic flessen bespaart op een shampoo bar of haarzeep. Voor een conditioner geld het dubbele, deze staan namelijk gelijk aan 6 flessen conditioner. Dit betekent dat je met een solid conditioner 6 flessen shampoo bespaart. Daarnaast ben je dus ook veel goedkoper uit. Hoe lang je precies doet met een shampoo bar, haarzeep of conditioner is natuurlijk persoonsgebonden. Het hangt af van hoe vaak je je haar wast en hoeveel je gebruikt. Het kan dus zo zijn dat je nog veel langer met een bar doet dan hierboven aangegeven. Hier zijn een paar tips om lang(er) met een shampoo of conditioner te doen:

 • Laat de shampoo/conditioner bar niet in een plas water zitten
 • Bewaar de bar op een zeepbakje waar het uit kan lekken en drogen
 • Laat de bar voldoende drogen tussen gebruik door
 • Als je bar ooit vochtig en kleverig wordt, kan je het in een zeepzakje doen en het een paar dagen ophangen zodat het goed kan drogen

Kan ik een shampoobar of haarzeep gebruiken met gekleurd haar?

De meeste mensen vinden dat shampoo bars gemakkelijker zijn te gebruiken op gekleurd haar dan commerciële shampoos. We hebben veel klanten die hun haar kleuren en onze milde shampoo bars gebruiken. We hebben zelfs berichtjes van klanten ontvangen die aangeven dat ze minder snel naar de kapper hoefden door het gebruik van onze shampoo bars en haarzepen speciaal voor gekleurd haar.

Onthoud dat, omdat er geen siliconen of synthetische coatings in onze shampoos zijn, een beschadigde haarschacht niet zal worden bedekt met de chemische coatings die je krijgt van een siliconen shampoo of conditioner. Als je haar is beschadigd door chemische kleur of andere agressieve behandelingen, kan je naakte haar worden blootgesteld. Gebruik dus altijd een goede conditioner.

Welke shampoo bar/haarzeep past het best bij welk haartype?

Elk haartype is anders en heeft dus een andere specifieke verzorging nodig. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.